باقلوای قزوین
خواص دارویی هل
جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا می تواند بوی نامطبوع دهان (مثل بوی سیر و پیاز) را ‌نیز خنثی کند. ‌دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می کند.
‌هل اشتها را تحریک می کند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.
‌یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است..
دانه های هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می کند.
‌هل به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می کند، ‌اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.

از دیگر خواص هل عبارتند از:
• تقویت كنده قلب است.
• بادشكن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.
• تقویت كننده بدن است.
• ادرار آور است.
• قاعدگی را باز می کند.
• زخم های دهان را برطرف می كند، بدین منظور دم كرده هل را در دهان قرقره كنید.
• خوشبو كننده دهان است.
• برای تسكین درد گوش، گرد هل را در گوش بریزید.
• تب را پایین می آورد.
• معالج سرماخوردگی است.
• برای تسكین درد روماتیسم مفید است.
• ضد مسمومیت است.
• برای رفع بیماری های چشم مفید است.

هل