باقلوای قزوین
خواص دارویی زعفران
پژوهشگران مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پژوهشی به خواص ضد سرطانی گیاه زعفران دست یافتند. عضو مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سرطان یکی از بزرگترین علل مرگ و میر در جهان به شمار می رود و سالانه بیش از شش ملیون نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست می دهند اظهار داشت: دراین میان کاروتنوییدها دارای اثرات ضد سرطانی، ضد جهش زایی و تعدیل کنندگی سیستم ایمنی بدن است و زعفران که از کلاله های خشک شده گیاه زعفران گرفته می شود از جمله گونه هایی است که سرشار از کاروتنو ییدها می باشد. وی افزود: در مطالعه ای اثر ضد سرطانی الکلی کلاله زعفران بر روی سلولهای سرطانی انسان بررسی شد که در این تحقیق نشان داد کروسین به عنوان مهمترین ماده ضدسرطانی حاوی کاروتنویید معرفی شده است. استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در طب سنتی از زعفران به عنوان ضد اسپاسم، کمک به هضم طبیعی غذا، تسکین دهنده ناراختی های لثه، ضد آبریزش، آرام بخش، ضد نفخ و افزاینده تعرق یاد شده است.

به طور کل زعفران:
• باعث هضم غذا می شود.
• اثر مسکن درد دارد.
• قاعده آور است.
• باعث تحریک اعصاب می شود.
• زعفران خون سازاست و گردش خون را آسان می سازد.
• مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد.
• قوای جنسی را تقویت می کند.
• کبد را تصفیه وقوی می سازد.
• سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت درد.
• کلیه و مثانه را پاک می کند.
• آرام بخش و خواب آرو است.
• زعفران ضد تشنج است.
• گاز معده را برطرف می کند.
• ادرار آور است.
• و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.

زعفران